Warning: Declaration of Menu_With_Description::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /var/www/vhosts/osteopaatlaren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/themes/revive-pro/functions/theme-functions.php on line 0 Warning: Declaration of WPBakeryVisualComposer::addShortCode($shortcode) should be compatible with WPBakeryVisualComposerAbstract::addShortCode($tag, $func) in /var/www/vhosts/osteopaatlaren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/themes/revive-pro/functions/ft-visual-composer/composer/lib/composer.php on line 0 Warning: Declaration of WPBakeryShortCode_VC_Row::getColumnControls($controls) should be compatible with WPBakeryShortCode::getColumnControls($controls, $extended_css = '') in /var/www/vhosts/osteopaatlaren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/themes/revive-pro/functions/ft-visual-composer/composer/lib/shortcodes/row.php on line 0 Osteopathie - Osteopathie

Osteopathie

osteopathie nijkerk puttenOsteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweeglijkheid van alle structuren in het lichaam. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Is ergens in het lichaam een structuur onvoldoende beweeglijk, dan kan een klacht ontstaan. Osteopathie richt zich op het vinden en behandelen van de bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Osteopathie beschouwt het lichaam als één geheel.

 

bewegingssystemen

De osteopaat onderscheidt drie bewegingssystemen die onderling met elkaar verbonden zijn:

  1. Pariëtaal systeem: dit zijn de botten, spieren en gewrichten van de wervelkolom en de ledematen.
  2. Visceraal systeem: de inwendige organen met het bindweefsel, de zenuwen en de bloed- en lymfevaten.
  3. Craniaal systeem: het systeem van de schedelbotten, het zenuwstelsel, de hersenvloeistof en de hersenvliezen.

Omdat deze systemen onderling met elkaar verbonden zijn, kan een oorzaak in het ene systeem symptomen veroorzaken in een ander systeem. Hierdoor is het mogelijk dat de osteopathische behandeling zich richt op een andere plek dan waar de klacht zich bevindt. Een osteopaat behandelt de oorzaak door uitsluitend met zijn handen de beweeglijkheid van structuren te herstellen. Hierdoor verbetert het natuurlijk evenwicht tussen de systemen en kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaal functioneren.

Bewegingsverlies

osteopathie nijkerk puttenBewegingsverlies kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Dat het soms lange tijd duurt voordat er klachten ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een trauma, komt doordat een lichaam zich eerst zal aanpassen aan een probleem. Als dan na verloop van tijd dit compensatiemechanisme niet meer kan worden volgehouden, ontstaan er klachten. Herstel van de bewegingsmogelijkheid van de weefsels en structuren leidt tot verbetering van het zelfherstellend vermogen en uiteindelijk tot herstel van functie en evenwicht.

Telefonisch Spreekuur

Robbert van de Veen:
06-43084373
Maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 13.00

Sander Sprong:
06-24984145
Maandag t/m vrijdag van 12.30 tot 13.30

Praktijk voor Osteopathie Laren

Leemzeulder 31, 1251 AM Laren
tel:
06-43084373
email:
robbert@osteopaatlaren.nl
tel:
06-24984145
email:
sander@osteopaatlaren.nl
  • © 2014 Osteopathie Laren. Alle rechten voorbehouden. Website gerealiseerd door Online Leadbox.