Warning: Declaration of Menu_With_Description::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /var/www/vhosts/osteopaatlaren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/themes/revive-pro/functions/theme-functions.php on line 0 Warning: Declaration of WPBakeryVisualComposer::addShortCode($shortcode) should be compatible with WPBakeryVisualComposerAbstract::addShortCode($tag, $func) in /var/www/vhosts/osteopaatlaren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/themes/revive-pro/functions/ft-visual-composer/composer/lib/composer.php on line 0 Warning: Declaration of WPBakeryShortCode_VC_Row::getColumnControls($controls) should be compatible with WPBakeryShortCode::getColumnControls($controls, $extended_css = '') in /var/www/vhosts/osteopaatlaren.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/themes/revive-pro/functions/ft-visual-composer/composer/lib/shortcodes/row.php on line 0 Werkwijze Osteopathie - Osteopathie

Werkwijze Osteopathie

Voorafgaand aan uw bezoek bij de osteopaat vult u een intakeformulier in waarop u uw klachten beschrijft. Bij de eerste behandeling bespreekt de osteopaat het intakeformulier met u om in beeld te krijgen hoe uw klachtenpatroon is ontstaan. Mogelijk hebben bijvoorbeeld operaties, trauma’s of bepaalde leefgewoonten hieraan bijgedragen.

Behandeling

osteopathie nijkerk puttenVervolgens onderzoekt hij uw lichaam met zijn handen terwijl u zit of ligt op de behandelbank. Hij inventariseert welke structuren of weefsels in uw lichaam een verlies aan beweeglijkheid vertonen en welk verband er is met uw klachten. Als uit het onderzoek blijkt dat een osteopatische behandeling mogelijk is, dan bespreekt de osteopaat met u het behandelplan. Indien nodig adviseert hij u over eet- en leefgewoonten of verwijst hij door naar huisarts, specialist of andere medische hulpverleners.

Een behandeling bestaat uitsluitend uit manuele technieken waarmee de osteopaat beweeglijkheid van de diverse structuren of weefsels herstelt waar nodig. Na de behandeling kan uw lichaam reageren met bijvoorbeeld een toe- of afname van de symptomen, hoofdpijn of vermoeidheid. Het lichaam zoekt dan naar een nieuw evenwicht. Om het daarvoor de tijd te geven, zit er tussen de behandelingen een periode van twee tot zes weken. Meestal is binnen drie behandelingen duidelijk of osteopathie effectief is voor uw klachten.

Kwaliteit

Uw belangen als patiënt worden binnen Nederland gewaarborgd door:

osteopathie nijkerk puttenDeze instanties bewaken de kwaliteit binnen de beroepsgroep middels een kwaliteitsregister en via het klacht- en tuchtrecht op basis van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKGGZ). Behandelingen uitgevoerd door een geregistreerd osteopaat binnen het kwaliteitsregister van het NRO en/of de NOF, komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking. Een lijst van geregistreerde osteopaten kunt u raadplegen op de betreffende websites.

– Robbert van de Veen is aangesloten bij het NRO (reg.nr. 579) en de NVO)
– Sander Sprong is aangesloten bij het NRO (reg.nr.655) de NVO en NOF (reg.nr.2011.11.05)

Telefonisch Spreekuur

Robbert van de Veen:
06-43084373
Maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 13.00

Sander Sprong:
06-24984145
Maandag t/m vrijdag van 12.30 tot 13.30

Praktijk voor Osteopathie Laren

Leemzeulder 31, 1251 AM Laren
tel:
06-43084373
email:
robbert@osteopaatlaren.nl
tel:
06-24984145
email:
sander@osteopaatlaren.nl
  • © 2014 Osteopathie Laren. Alle rechten voorbehouden. Website gerealiseerd door Online Leadbox.